maanantai 24. tammikuuta 2011

Uusimmat operoinnit

Pitkästä aikaa pääsin reroottaamaan, kun huusin huuto.netistä saksitun Merry Treatin (Christmas Pony, Year 8, 1989-1990). Poni oli muuten mainiossa kunnossa, mutta häntää ja harjaa oli lyhennetty radikaalisti. Merry Treat ei ole niin harvinainen poni, että lyhyitä karvoja olisi kannattanut alkaa säästelemään, vaan halusin tehdä ponista taas pitkäjouhisen kaunottaren. :)

Olin ennakkotilannut Aviksen pajasta Pony Bridelle karvoja ja kun sain meiliä, että karvat olivat Suomessa, niin lisäsin tilaukseen Merry Treatia varten puntin Candy Applea ja puntin Sea Nymphiä.



Tässä Merry Treat omilla karvoillaan. Kiltti huuto.net myyjä antoi luvan lainata hänen ottamaansa kuvaa, olin niin innokas tän ponin kanssa, että unohdin kokonaan ennen-kuvat. :D



Roottaus meni nopeasti. Havaitsin vain jälkeenpäin, että roottaan harjasta aika paksun, eli seuraavan ponin kanssa pitää yrittää tehdä ohuempia plugeja.
Plus, että roottasin ponin sen päähän tehtyjen merkkiviiltojen mukaan, jolloin eka punainen raita on aika leveä. Nätti se kyllä on noinkin, mutta ilmeisesti raitojen pitäisi olla tasapaksut? Noh, hyvältä näyttää, eipä siinä. :)

Kunnon pesu ja uusitut karvat ja näin nätti tyty pääsi hyllyyn.







Sievä tuli, vaikka sen itse sanonkin! Tällä ponilla on ihanan pitkät harjakset. (Leikkasin ne silmämääräisesti kuvien perusteella, oikeita mittoja minulla ei ole.)

Ja sitten Paratiisikartanon kautta ostettu baitti Boysenberry Pie (Sweetberry Ponies, Year 6, 1987-1988). Baitti (= huonokuntoinen, "pelastuskelvoton") se oli siksi, että sillä oli kuulakärkikynämerkkejä silmissä ja hännän alla. Kuulakärkikynä on yksi vaikeimmista tahroista poistaa, siihen ei tehoa oikeastaan kuin aurinko ja joissain tapauksissa aknevoide. Sinisiin ja violetinsävyisiin poneihin aknevoidetta ei suositella, koska niistä yleensä lähtee väri.





Kuvat silmien sutuista. Eivät mitkään pahat, mutta hankalassa paikassa silmämaaleja ajatellen. Hännän alla oli kynällä piirretty sydän, sitä en hoksannut kuvata.

Ensin pesin ponin ihmesienellä, jolla sain melkein kokonaan pois takamuksessa olleen sydämen ja muun pintalian. Silmille ei tapahtunut mitään. Päätin olla uhkarohkea ja kokeilla aknevoidetta. Laitoin sitä ensin kaulaholkkiin ja annoin vaikuttaa pari päivää. Mitään ei tullut, joten uskaltauduin laittamaan sitä tahroihin. Hieman alle viikon rasvauksessa ja keittelyllä sain tahrat pois. Hieman on rasvakohdissa havaittavissa värin vaalenemista, mutta sitä ei kyllä huomaa, jos ei osaa katsomalla katsoa. Lopetin aknevoidekuurin heti, kun huomasin, että ponin muovi ei enää tykkää siitä.

Ja näin ihana baitti mun hyllyssä nyt töpöttää!





Silmiin ei jäänyt mitään muistoja kynästä!



Herkkä kaunokainen. :)



Ja viimeisenä vähän pyllyä. :D Ei sydäntä enää.

Ja ihan vihoviimeisenä saatte ihailla ponikokoelmakuviani. Toisessa näkyy millaisessa hyllyssä ponit makkarissani on.



Hiljaa hyvä tulee. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti