torstai 13. tammikuuta 2011

Ensimmäinen mies hyllyyn

Mä oon siis niin säkissä kasvanu, että en ole ennen poni-innostustani tiennytkään, että poneja on myös miespuolisia... Itse olen nähnyt elämäni aikana ainoastaan tammoja ja varsoja. Noh, äitini oli onnistunut löytämään kirppikseltä hatullisen Texin (Big Brother Pony, Year 5, 1986-1987) ilmeisesti aika naurettavan halpaan hintaan. Sain ottaa ponin kokoelmiini.

Tässä herrassa oli työtä. Aluksi poni ei vaikuttanut pahalta, mutta mitä enemmän ponia tarkastelin, huomasin, että ei tämä ihan pelkällä pesulla onnistu. Onnea minulla oli matkassa; Big Brother ponit ovat herkkiä saamaan ponisyöpää ja Texissä syöpää ei ole, kuin parin pilkun verran. Yksi pienen pieni piste vuohisissa ja päässä kaula-aukon sisäpuolella haaleita pisteitä. Ei mitään pahaa siis.

Tex pääsi pintalian putsauksen jälkeen kloorikylpyyn ja keitin ponin myös pari kertaa puhdistuksien aikana, eli syövän pitäisi olla taltutettu. Aika näyttää.

Eniten harmia aiheutti kaulassa ollut rantu. Se lienee tullut jostain narusta, kuten lahjanaru tai jokin paperinaru, joka on päästänyt aikojen saatossa väriä muoviin. Ensin kokeilin viikon mittaista kloorilappuhaalistusta. Ei mitään vaikutusta! Kaikki pesuaineet, joita uskalsin kokeilla, kokeilin. Ei mitään. Sitten aloitin kuukauden mittaisen aknevoidekuurin (Brevoxyl), osittain UV-valon alaisena. Haalistumista alkoi tapahtua, mutta sekin oli hyvin vähäistä.

Aloin olla jo suht epätoivoinen, kunnes päätin, että kokeilen keittää pään. Ajattelin, että jos se avaisi muovin huokosia sen verran, että jokin puhdistusaine pääsisi värjäymään käsiksi. Kiehauttaessani pään huomasin ihmeekseni, että tahra kaulassa haaleni lähes näkymättömiin! Ihme tapahtui! En vieläkään tajua, että mikä sai tahran katoamaan, mutta se haaleni lähes kokonaan. Tummimmasta kohdasta jäi haalean haalea varjo kaulalle, jota tuskin huomaa. Hypin ja pompin innostuksesta, poitsu pääsee kuin pääseekin hyllyyn. :D

Kaulan puhdistuttua sain paljon uutta virtaa kohentaa Texiä. Karvat saivat hoitokäsittelyn, toinen silmä korjausmaalauksen, poskipunat uusin kokonaan ja symboleja korjasin molemmin puolin. Hiusten kanssa pähkäilin, että alanko roottaamaan otsan ekat plugit uusiksi, mutta jätin ne toistaiseksi noin. Voi ne myöhemminkin korjata, jos siltä tuntuu.

Ja katsokaa, näin komea Tex on nyt! *ylpeys*

Silmän korjausmaalaus. :) (Oli muuten haasteellinen homma, mutta onnistui sadannella kerralla...)

Kaulaan ei jäänyt juuri mitään merkkejä siitä rannusta. Ihmeellistä!

Kaviotkin lähtivät aivan puhtaiksi. Vaikka oli sekin työn takana. :D

Jiihaa!

1 kommentti:

  1. Oooh, uusi MLP-blogi! Jään innolla seuraamaan tulevia postauksiasi. Olen lukenut myös käsityöblogiasi, tykkään siitäkin ^__^

    Texistä tuli kyllä kuin uusi! Sulla on käynyt kyllä hyvä tuuri ton hatun kanssa, mä en ole koskaan löytänyt ponia, jolla olisi ollut omia kamoja mukana.

    VastaaPoista